2019 Antelope County Fair Schedule of 4-H Events
**All shooting sports events are subject to change of date, time and/or place.**
Sunday, June 23
Shooting Sports Contest – Archery, BB Gun, Air Rifle, Shot Gun, & .22 Rifle
(Schedule will be sent out when pre-registrations are in)
Monday, July 22
6:30 p.m. – Pre Fair Clean Up
Friday, July 26
9:00 a.m. – Style Revue & Clothing Construction Judging
9:00 a.m. – Noon – Enter all non-interview clothing exhibits
Monday, July 29
6:30 p.m. – Pre Fair Clean Up
Tuesday, July 30
9:00 a.m. – 4-H/FFA Dog Show. All released after judging.
10:30 a.m. – 4-H/FFA Cat Show. All released after judging.
1:00 p.m. – 4-H/FFA Small Pet Show. All released after judging.
4:00 p.m. – 7:00 p.m. – Entry Day for Photography and Favorite Foods (all will be interviewed, 4-H’ers will receive interview schedule prior to fair)
4:00 p.m. – 7:00 p.m. – Clover Kid Entries & Interviews
Wednesday, July 31
9:00 a.m. – 1:00 p.m. – Entry day for ALL 4-H/FFA exhibits other than livestock (except clothing, photography, favorite foods, and Clover Kid entries)
– Interviews will occur for the Decorated Cake Project
– Judging Exhibits in Youth Exhibit Building
– Food Interviews will begin at 10:00 a.m. Certain food exhibits interviewed.
– Entries entered after 1:00 p.m. will be marked late and dropped a ribbon place. Enter at Exhibit Building. No clothing exhibits will be accepted.
4:00 p.m. – 7:30 p.m. – 4-H & FFA Livestock Entry Begins
Thursday, August 1
8:00 a.m. – Noon – Market beef will be weighed in as soon as arrival
– Check in all 4-H & FFA Livestock (Beef, Sheep, Swine, Dairy, Poultry, Rabbits and Horses) with superintendents in livestock barn
1:00 p.m. – 4-H/FFA Dairy Show. (Milkers released after show)
– 4-H/FFA Horse Show (Trail, Timed Events, Ground Roping, and Working Stock)
2:00 p.m. – Weigh 4-H & FFA Animals starts. Order of weighing is: Goats, Sheep, Swine and Beef.
5:00 p.m. – Registration for Livestock Judging Contest
5:30 p.m. – Livestock judging contest will start
Friday, August 2
8:30 a.m. – 4-H/FFA Horse Show (Judged Events – except Working Stock)
– 4-H/FFA Rabbit Show
11:30 a.m. – 4-H/FFA Poultry Show (Following Rabbit Show)
4:00 p.m. – Small Animal Round Robin Contest
5:00 p.m. – 4-H/FFA Goat Show
– 4-H/FFA Sheep Show Immediately After Goat Show
Saturday, August 3
7:00 a.m. – 9:00 a.m. – Pancake Breakfast – Sponsored by Farmer’s Pride
8:00 a.m. – 4-H/FFA Swine Show
10:00 a.m. – 4-H/FFA Beef Show. Refer to show schedule for order.
2:00 p.m. – Bucket Calf Show
– Large Animal Round Robin Showmanship Contest to be held immediately following Beef Show. Large Animals (Beef, Sheep, Swine, Dairy, Horse & Goat)
4:00 p.m. – Premium Auction
Sunday, August 4
12:30 p.m. – 4-H Fashion Revue & Awards Ceremony Location: Show Arena
2:00 p.m. – All 4-H/FFA Exhibits Released. Exhibits must be picked up and out of the Youth Exhibit Building by 4:00 p.m.
Tuesday, August 6
6:30 p.m. – Post Fair Clean Up
NOTE: All exhibitors are required to clean up their exhibit and/or stall area before they can leave from the fair on Sunday. This means that all barns must be cleaned – wood chips and manure must be placed in designated areas.
4-H is an educational program that helps young people develop new skills, explore possible career choices and serve their communities. It is one of the largest and most respected youth organizations in the world! 4-H is a community of young people, ages 5-19, who are learning leadership, citizenship, and life skills. 4-H empowers youth to reach their full potential by working and learning in partnership with community members. Youth between the ages of 8 and 18 by January 1 of the current year may join 4-H. The Clover Kid program is for children age 5-7 as of January 1 and features educational projects and activities that are non-competitive. Youth may join a club in their area or may be an independent member.
The 4-H Fairbook lists all the available projects with the rules and regulations for 4-H & FFA exhibitors.